sunnantorps maya månsken

Maya meisje is de dochter van Cherokee Baltic Beauty Du Bois Des Ternes (Rokki) en Neigepearl Compulsive Desire (Koda). Haar roots liggen in Zweden, maar ze heeft Australische en Europese lijnen. Linda Oosterom en Malin Ranestål hebben samen Koda uit Australië laten overkomen om nieuwe stokhaar bloedlijnen naar Europa te halen. Koda is verbonden aan de kennel van Malin (Sunnantorps) en werd direct Zweeds kampioen. Een resultaat om super trots op te zijn. De vader van Maya heeft ook vele kampioenschappen op zijn naam staan en woont in Letland.

 

Linda en ik hebben Maya uit het nest gekozen en haar naar Nederland gehaald. Omdat Linda al erg ziek was is Maya bij mij komen wonen. Helaas is Linda vrij snel daarna overleden. Ze heeft nog een clubmatch van Maya mogen meemaken, waar Maya de derde plaats heeft weten te bemachtigen in een sterk veld en haar eerste Uitmuntend kreeg.

 

Vanwege de drukte van mijn gezin kwam ik er niet aan toe om met Maya het programma voor de fokgeschiktheid te doorlopen. Vriendin Jeldou Boorsma van kennel ‘de la Prolingea’ was altijd al erg gecharmeerd van Maya. Zij heeft zich toen over Maya ontfermd en Maya heeft haar eerste nestje bij Jeldou gehad. Jeldou is dierenarts, Maya en de pups zijn altijd in goede handen geweest. Bedankt Jeldou! De vader van deze witte puppybolletjes was Jerzan, de eigen dekreu van Jeldou. Omdat dit een mooie combinatie was geworden is deze dekking nogmaals herhaald. Inmiddels staat Maya weer op mijn naam en hoop ik deze winter zelf een nestje witjes te mogen verwelkomen.

 

 

Maya is een gezinshond. Waar ik loop, loopt Maya ook. Baasgericht, maar ook nieuwsgierig. Ze is gek met Finn en de eigen beestenboel. 's Avonds heb ik een goede hulp aan haar met het samendrijven van de kippen en de konijnen. Ze heeft een fijne atletische bouw en is niet al te groot. Een écht damesmodel. Achter dat freule uiterlijk schuilt een pittig temperament.  Ze houdt van spelletje, is behendig en snel en kampioen muizenvangen. Die ze dan ook met smaak verorberd, ahum. En zoals eigenlijk alle witjes is ze dol op banjeren in het water. In huis is Maya de rust zelve en blaft alleen als het nodig is. Bezoek wordt enigszins terughoudend besnuffeld. Zodra ze je eenmaal kent is ze bij een volgende ontmoeting altijd erg enthousiast om je weer te zien.

 

Ik heb meerdere gehoorzaamheidscursussen met Maya gedaan en we hebben samen veel plezier gehad aan behendigheidstraining. Speuren vindt ze ook erg leuk. Kortom, een witje zoals een witje moet zijn.


cherokee baltic beauty du bois des ternes (rokki)


23 februari 2007

vacht: langstok

schofthoogte: 66 cm

HD: A / 0 

ED: vrij

MDR1: vrij +/+

fokker: Mon.Touretta

Frankrijk

 

 

neigepearl compulsive desire             (koda)


21 oktober 2007

vacht: stokhaar

schofthoogte: 61 cm

HD: A /  0 

ED: vrij

MDR1: vrij +/+

fokker: Brooke Taylor Australië