sunnantorps maya månsken

Maya meisje is de dochter van Cherokee Baltic Beauty Du Bois Des Ternes (Rokki) en Neigepearl Compulsive Desire (Koda). Haar roots liggen in Zweden, maar ze heeft Australische en Europese lijnen. Linda Oosterom en Malin Ranestål hebben samen Koda uit Australië laten overkomen om nieuwe stokhaar bloedlijnen naar Europa te halen. Koda is verbonden aan de kennel van Malin (Sunnantorps) en werd direct Zweeds kampioen. Een resultaat om super trots op te zijn. De vader van Maya heeft ook vele kampioenschappen op zijn naam staan en woont in Letland.

 

Linda en ik hebben Maya uit het nest gekozen en haar naar Nederland gehaald. Omdat Linda al erg ziek was is Maya bij mij komen wonen. Helaas is Linda vrij snel daarna overleden. Ze heeft nog een clubmatch van Maya mogen meemaken, waar Maya de derde plaats heeft weten te bemachtigen in een sterk veld en haar eerste Uitmuntend kreeg.

 

Maya is een gezinshond. Waar ik loop, loopt Maya ook. Baasgericht, maar ook nieuwsgierig. Ze is gek met Finn en de eigen beestenboel. Ze heeft een fijne atletische bouw en is niet al te groot.

Achter dat freule uiterlijk schuilt een pittig temperament.  Ze houdt van spelletje, is behendig en snel en kampioen muizenvangen. Die ze dan ook met smaak verorbert, ahum. Én zoals eigenlijk alle witjes is ze dol op banjeren in het water. In huis is Maya de rust zelve en slaat alleen aan als het nodig is. Bezoek wordt enigszins terughoudend besnuffeld. Zodra ze je eenmaal kent is ze bij een volgende ontmoeting altijd erg enthousiast om je weer te zien.

 

Ik heb meerdere gehoorzaamheidscursussen met Maya gedaan en we hebben samen veel plezier gehad aan behendigheidstraining.

Op negenjarige leeftijd kreeg Maya een verzameling aan klachten. Na onderzoeken in de eerstelijnskliniek werd de diagnose immuumgemedieerde poly-artritis gesteld. met kunst- en vliegwerk hebben we haar er weer bovenop gekregen. Maar na geruime tijd kreeg ze huidontstekingen over haar hele lichaam, een nare bijwerking van de Prednison. Op 4 maart 2022 hebben we afscheid van haar moeten nemen. Een groot verdriet en een enorm gemis. 
gezondheid maya

4 juni 2012

vacht: stokhaar k/l, schoft: 58 cm, HD: A / 40 / 0, goede aansluiting, ED: vrij, MDR1: vrij +/+ , DM: vrij n/n, DNA profiel

 

ouders:

♀ Neigepearl Compulsive Desire (Koda)

♂ Cherokee Baltic Beauty du Bois des Ternes (Rokki)

fokker: Malin Ranestål, Zweden

ZWITSERSE WITTE HERDER

BERGER BLANC SUISSE

WHITE SWISS SHEPHERD

WEISSE SCHÄFERHUND

CONTACT: 

info@witjeswereld.nl

Mieddyk 2

9036 LD Menaam

mobiel: 06 29004535 
laatste update: 15-01-2023