viva flora vom terlüner schloss

Flora is de eerste witte dame die in mijn leven kwam. Ik had meerdere fokkers bezocht en ben uiteindelijk terecht gekomen bij Linda Oosterom.  Een gekke, stoere maar leuke dame met een hart van goud voor haar honden. Én ze had heel veel verstand van het fokken en de bloedlijnen. Ze heeft dan ook veel betekend voor het ras. Linda en ik zijn in de loop der tijd vriendinnen geworden en ik heb haar meerdere malen geholpen bij de opvang van haar honden. Helaas werd Linda ziek. De kanker waar ze maar verkering mee had genomen heeft het op een gegeven moment uitgemaakt. Veel te vroeg en ze wordt nog steeds gemist.

 

Ik was helemaal weg van de vader van Flora. Crystal Moon's Hurricane Beau. Een schitterende langstok reu met een super relaxed karakter. Maar verliefd werd ik op de opa van Flora, Bossanova von White Angel. Bozo in de volksmond. Wat een prachtige en energieke hond. De eerste witje die IPO3 heeft gelopen. Net als Linda heeft ook Bozo veel voor de fokkerij betekend. Zijn nakomelingen zijn overal in de wereld terug te vinden.

 

Flora is met 8 weken bij ons komen wonen. Van een brokkenpiloot in haar jongere jaren is ze uitgeroeid tot een vriendelijke tante die nog geen vlieg kwaad doet. Aangestoken door het enthousiasme van linda heb ik Flora als fokteef laten aankeuren bij de ZWHVN en heeft ze eenmaal een nestje gehad. De bevalling is erg dramatisch verlopen en dat wilden we niet nog een keer meemaken. Ik heb Flora nadien dan ook laten steriliseren. Uit dit nestje had ik Fayla aangehouden, ook een teefje.

 

Flora heb ik uiteindelijk met pijn in mijn hart op zevenjarige leeftijd herplaatst. Ik heb altijd het gevoel gehad dat ze niet helemaal happy was in mijn drukke en jonge gezin. En ze bleef altijd erg domineren over zowel Fayla als later ook over Maya waardoor beide honden weinig ruimte kregen om te groeien tot zelfstandige dames.

 

Ik kan alleen maar zeggen dat dit een hele goede beslissing is geweest. Want wat heeft ze het getroffen op haar nieuwe stek. Samen met Ozzy, ook een witte is ze helemaal in haar element.

Er wordt nog steeds met haar aan (veteranen)behendigheid gedaan, wat ze erg leuk vindt. En ook gaat ze met haar bazin mee naar het werk die in de ouderenzorg werkt. Dikke knuffels over en weer en Flora geniet met volle teugen. Ik heb Flora samen met Finn na een half jaar bezocht. Ze was blij ons te zien, maar ging daarna aan de voeten liggen van haar nieuwe baas. Voor mij een teken dat het goed was. José & Henk Veldhuizen, super bedankt dat ze bij jullie haar gouden mandje heeft gevonden.

Flora is in de zomer van 2019 op dertienjarige leeftijd naar de regenboog gegaan.
gezondheid flora

9 april 2006

vacht: langstok, schoft: 60,5 cm, HD: A / 33 / 0, o.a, ED: vrij, MDR1: vrij +/+

 

ouders:

♀ Sierra Nevada vom Terlüner Schloss (Sierra)

♂ Crystal Moon's Hurricane Beau (Beau)

fokker: Linda Oosterom

ZWITSERSE WITTE HERDER

BERGER BLANC SUISSE

WHITE SWISS SHEPHERD

WEISSE SCHÄFERHUND

CONTACT: 

info@witjeswereld.nl

Mieddyk 2

9036 LD Menaam

mobiel: 06 29004535 
laatste update: 15-01-2023